Go to the English version.

Gesticht op 1 november 1931, is het Koninklijk Fanfareorkest Volksopbeu­ring Massemen uitgegroeid tot een van de betere fanfareorkesten in Vlaanderen. Het orkest telt vandaag een 60-tal geschoolde muzikanten.

Na dirigenten zoals o.a. Willy Dauwe, Guido Dhaene (+), Geert Baetens en Geert Steen staat het fanfareorkest sinds 1989 onder de leiding van dhr. Diederik De Roeck, een zeer ervaren en ambitieus beroepsmuzikant.

Volksopbeuring organiseert ieder jaar zelf vele evenementen en concerten. Zo houdt het o.a. jaarlijks een groot themaconcert, met thema’s gaande van radio, sprookjes, cinema, jazz tot app’s. Daarnaast verzorgt KFO tal van concerten in opdracht, zoals voor verschillende serviceclubs, of tijdens de Gentse Feesten of OdeGand. Ook tracht het orkest op regelmatige basis concertreizen in te richten. Een oplijsting van deze concerten en projecten vindt u steeds achter de bovenstaande links.

KFO neemt regelmatig deel aan de provinciale, nationale en internationale concertwedstrijden. Tijdens provinciale subsidiewedstrijden groeide de vereniging sinds 1963 uit van een orkest in 3de afdeling tot een topfanfare in superieure divisie vanaf 2008. Bij orkestwedstrijden van de Vlaamse Amateur Muziek Organisatie (VLAMO) behaalde KFO meerdere provinciale en nationale titels, zoals de nationale kampioenstitel superieure divisie in 2010. Daarnaast nam het orkest reeds 6 maal deel aan het 4-jaarlijkse Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade (NL). In 2022 behaalde het orkest een mooie derde plaats met gouden medaille in 2de divisie.

In 1999 werd een 1ste CD ‘PROGRESSION’ opgenomen. De titel verwijst naar de enorme vooruitgang die het fanfareorkest realiseerde. ‘TRIAS’ is de tweede professioneel gerealiseerde CD van Volksopbeuring in 2006 naar aanleiding van het 75-jarig bestaan. Een project in samenwerking met Harmonie-ensemble Kreato uit Halle en KMV De Leiezonen uit Desselgem. Meteen de aanleiding voor de titelkeuze ‘TRIAS’, wat staat voor drie-eenheid. Beide CD’s mogen gerust als een pareltjes van hoogstaande kwalitatieve fanfaremuziek bestempeld worden.

Sinds 2006 heeft Volksopbeuring ook een eigen jeugdwerking via het ‘Kopernootjes-project. Jeugd wordt op een speelse wijze gestimuleerd om muziekschool te volgen en krijgt binnen de eigen vereniging reeds instrumentenles en persoonlijke opvolging door professionele muzikant-lesgevers.

In 1994 bouwde KFOVM eigenhandig haar muzieklokaal op het Massemse Dorpsplein waar nu wekelijks gerepeteerd wordt. Het is een ware muziektempel waarmee de verdere groei van het orkest mogelijk werd. De vereniging wordt gestuurd door een goed gestructureerd, ervaren en zeer dynamisch bestuursteam.

Meer info kan u terug vinden in ons Jubileumboek ‘ALBAST’.

Downloads

Download [hier] onze CV (Nederlands).
Download [here] our CV (English)

Klik op onderstaande afbeeldingen om ze te openen: