Lees meer recent nieuws over de Kopernootjes [hier].

In mei 2006 zijn, na enkele maanden voorbereiding, de Kopernootjes gestart. Sindsdien organiseren we elk jaar een nieuwe sessie.

Rond mei worden leerlingen van het 2de en 3de leerjaar uitgenodigd om volledig vrijblijvend de initiatielessen te volgen in ons muzieklokaal. Daar krijgen de kinderen de beginselen van de notenleer mee zodat ze enig besef hebben van hoe je muziek leest en schrijft. Gedurende die sessie van ongeveer 6 lessen worden ook de koperblaasinstrumenten voorgesteld en mogen ze die ook uitproberen.  Wij hopen de kinderen zo warm te maken voor de (koper)blaasmuziek en het fanfareorkest in het bijzonder.

Het schooljaar na de voorbereiding volgen deze leerlingen de lessen notenleer aan een officiële academie en krijgen ze daar ook onmiddellijk les op het koperblaasinstrument van hun keuze.

Doorgaans mogen ze na twee jaar instrumentenles aansluiten bij het samenspelgroepje. Hier leren ze met muziekstukjes op hun maat in groep musiceren. Op deze manier kunnen ze op hun eigen tempo doorgroeien tot wanneer ze klaar zijn om bij het grote orkest te komen.

We kunnen terugkijken op mooie jaren waarin er vele Kopernootjes startten op een ruime waaier van instrumenten: bugel, trompet, cornet, trombone, bariton, euphonium en hoorn. Velen van hen zijn reeds doorgegroeid naar KFO Volksopbeuring en zijn daar een vast en onmisbaar lid geworden!

Maar niet enkel onze Kopernootjes vinden hun weg naar het samenspelgroepje of het fanfareorkest. Ook andere jonge muzikanten zakken graag af naar ons muzieklokaal in Massemen. Naast de koperblazers kunnen we ook rekenen op enthousiaste jonge saxofonisten en slagwerkers.

Heeft uw zoon/dochter/neefje/nichtje/…  ook muzikale kriebels? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen! Wie weet heeft u dan binnenkort ook een Kopernootje in huis! 🙂

Het Kopernoot-bestuur,
Joris Bossaer
Jan Dewitte
Francine Van Alboom

Deze slideshow vereist JavaScript.