In 2019 namen we deel aan het MidEurope Festival in Schladming (Vlag van Oostenrijk Oostenrijk). Dit is een van de grootste festivals voor blaasorkesten in Europa. Ons orkest concerteerde tijdens de Lange Nacht en gaf een concert in de Congreshal van Schladming.

In 2014 maakte Volksopbeuring een concertreis naar Ötz (Vlag van Oostenrijk Oostenrijk) op uitnodiging van “OETZ Tourismus”. Ze gaf concerten tijdens het “Wirtschafhtskorso” in Ötz en aan de AquaDome in Längenfeld.

In 2011 trok het orkest naar Vlag van Tsjechië Tsjechië voor haar deelname aan het Groot Blaasmuziekfestival te Slavkov en een slotconcert aan het Paleis Liechtenstein te Praag.

In 2004 vond een 4-daagse concertreis plaats naar Valletta (Vlag van Malta Malta]) op uitnodiging van Maltese regering t.g.v. haar toetreding tot de Europese Unie. KFO Volksopbeuring gaf een galaconcert in presidentieel paleis, aperitiefconcert in Republic Street en nam deel aan een plechtigheid van de civiele bescherming in aanwezigheid van de president.

In 2001 nam het orkest deel aan het internationale blaasmuziekfestival in Going am Wilden Kaiser (Vlag van Oostenrijk Oostenrijk).

In 1998 vond een 6-daagse concertreis plaats naar Växjö (Vlag van Zweden Zweden). KFOV gaf o.a. het openingsconcert van Internationale Cultuurfestival van de stad Växjö.

In de jaren ‘70 en ‘80 verbroederde KFO Volksopbeuring Massemen met Muzikzug TV uit Dauborn (Hünfelden, Vlag van Duitsland Duitsland). Dit resulteerde in vele wederzijdse bezoeken van de twee orkesten. In 1978, 1980, 1982 en 1985 was het Muzikzug te gast in Massemen. In 1979, 1981, 1984 en 1986 zakte Volksopbeuring af naar Dauborn. Zelfs na het stopzetten van de verbroedering in 1991 volgden nog vele ‘familiebezoeken’.