KFO Volksopbeuring bundelt de krachten met 8 andere Vlaamse topfanfares in ‘Fanfarissimo’. Samen engageren we ons om tussen 2017 en 2022 samen 9 kwaliteitsvolle werken voor fanfare te laten componeren. Zo willen we enerzijds het kwaliteitsvol repertoire voor fanfare in superieure divisie uitbreiden. Anderzijds willen we de verdere ontwikkeling van het fanfare-genre op (inter)nationaal niveau een duwtje in de rug geven.

Concreet stort iedere deelnemende fanfare elk half jaar een som in een gemeenschappelijke kas. Om de beurt (na loting) mogen de orkesten met dit budget een compositieopdracht uitschrijven. Het eerste jaar na de oplevering krijgt de opdrachtgevende fanfare de tijd om het werk in première uit te voeren. Daarna kunnen alle andere deelnemende orkesten beschikken over het stuk en kan het uitgegeven worden.

KFO Volksopbeuring is trots om deel uit te maken van deze unieke samenwerking!

Andere artikels over Fanfarissimo vind je [hier].


Deelnemende orkesten (met jaar van hun compositiepremière)

Categorieën: Fanfarissimo

%d bloggers liken dit: