Voor een deel van je opleiding aan de Kunstacademie hoef je de lessen niet in de academie te volgen, maar kan je buiten de academie ervaring opdoen. Zo kan je het vak groepsmusiceren volgen in alternatieve leercontext (ALC) vanaf de 3de graad bij de Kopernootjes en vanaf het 3de jaar van de derde graad in ons fanfareorkest.

Leren in een alternatieve context is geen vrijstelling. Je academie evalueert wat en hoe je leert, ook buiten de academie. Vanuit onze fanfare krijg je natuurlijk de nodige ondersteuning waar nodig. Ondertussen doe je ervaring op in een echt orkest, smeed je vriendschappen tijdens de repetities en treed je ook gewoon mee op tijdens concerten. ALC is mogelijk in ons fanfareorkest voor koperblaasinstrumenten, saxofoon en slagwerk. We hopen ook dat je na je opleiding met plezier naar ons orkest zal blijven komen!

Als je wil leren in een alternatieve leercontext bespreek je dat met je leerkrachten en de directeur van de academie. Om een volledig schooljaar ALC te volgen moet je je aanvraag meestal in de eerste helft van september indienen, afhankelijk van je academie. 

Heb je interesse? Je bent van harte welkom! Stuur gewoon een mail naar info @volksopbeuring.be (zonder spatie) en we bekijken samen de mogelijkheden.

Stuur ons een mail

Twijfel je nog? Neem gerust een kijkje op onze pagina ‘word muzikant bij Volksopbeuring!

Categorieën: andere

%d bloggers liken dit: