Om de 4 jaar vindt in het Nederlandse Kerkrade het Wereld Muziek Concours (WMC) plaats. Dit evenement wordt algemeen aanzien als het wereldkampioenschap (of zelfs de olympische spelen) van de blaasmuziek. Ook dit jaar werd KFO Volksopbeuring geselecteerd om deel te nemen aan deze prestigieuze wedstrijd in 2de divisie. Zo is het de zesde opeenvolgende keer dat ons orkest deel mocht nemen aan het WMC.

Onder leiding van dirigent Diederik De Roeck bracht KFO achtereenvolgens het  plichtwerk “Concertino voor Fanfare” (Rob Goorhuis) en  keuzewerk “De Heeren van Masmine” (Jan Van der Roost). Dit laatste werk lieten we speciaal componeren voor deze wmc-deelname, ons 90e jubileum en Fanfarissimo. Bekijk de opnames door op de namen van de muziekstukken te klikken.

We zijn super trots op de prestatie van onze muzikanten en dirigent tijdens het WMC. Zulke uitvoeringen spelen op dat wereldpodium is fenomenaal! Ook al hoopten we op een nog betere beloning door de jury, met 87,83% behaalden we een derde plaats met gouden medaille. We zijn fier om Massemen-Wetteren nog maar eens op de wereldkaart te zetten.

Volksopbeuring toonde opnieuw dat het een warme familie is. In de voorbereiding groeiden we als groep nog meer naar elkaar toe. We blijven verder bouwen met onze jeugdwerking ‘De Kopernootjes’. Ook voor nieuwe muzikanten is het nu het ideale moment om aan te sluiten bij ons mooi orkest. Je kan je kandidaat stellen via deze link.

Nu gaan we even in zomerverlof en zien je graag terug op een van onze volgende evenementen!

Categorieën: Wedstrijden

%d bloggers liken dit: