Ze hebben er lang op moeten wachten, maar binnenkort halen de Dendermondenaren hun paard van stal: het Ros Beiaard. De Gildenreuzen Indiaan, Mars en Goliath gaan samen met het Ros, de vier heemskinderen, vele figuranten en muzikanten de straat op. Deze indrukwekkende middeleeuwse ommegang is officieel Unesco Werelderfgoed.

Reeds enkele jaren vormen KFO Volksopbeuring Massemen en KMV De Leiezonen Desselgem een gelegenheidsorkest voor de de traditionele reuzenommegang in augustus: Katuit. Natuurlijk slaan we dit jaar opnieuw de handen in elkaar om mee deze unieke en grote Ros Beiaardommegang op te luisteren.

Ons orkest loopt mee met het deel van de stoet dat vertelt over het heroïsche paard dat zo sterk was dat het vier jongens op zijn rug kon dragen. Het verhaal eindigt echter tragisch met de verdrinking van het heldhaftige paard. Onze muzikanten zullen deze trieste scène muzikaal ondersteunen: een niet te onderschatten opgave.

Wil je ons en het Ros Beiaard aan het werk zien? Zak dan op 29 mei 2022 af naar de Dendermondse binnenstad. De staanplaatsen langs het parcours zijn gratis. Voor de tribunes (zoals op de Grote Markt) is een ticket vereist. Meer info vindt u op www.rosbeiaard.be.

Categorieën: andereConcerten

%d bloggers liken dit: