‘World of Wizards’’ is de derde compositie binnen het samenwerkingsverband Fanfarissimo. (Lees hier meer over het samenwerkingsverband Fanfarissimo.) KMV De Leiezonen uit Desselgem engageerde de Vlaamse componist Stijn Roels (°1979) voor deze compositieopdracht.

World of Wizards is een werk dat bestaat uit één deel, maar dat meerdere geledingen omvat. Het is geïnspireerd op een Fantasy-verhaal dat de componist zelf verzon. Klassieke thema’s als goed, kwaad, oorlog, vrede en heldenmoed worden verklankt door middel van de karakteristieke fanfaresound en -mogelijkheden. De bugel- en saxofoonsecties komen uitgebreid aan bod.

De combinatie van fragiele passages o.b.v. een koraal, technisch-ritmische passages en solo’s (o.a. voor euphonium) maken dit werk tot een 13-minutendurende uitdagende compositie voor fanfareorkest. Een prachtige toevoeging aan het fanfarerepertoire.

De première van World of Wizards vindt plaats tijdens een dubbelconcert van KMV De Leiezonen met KF De Werkmanszonen in de kerk van Beveren-Leie (Waregem) op zaterdag 26 oktober 2019 vanaf 20u. De Werkmanszonen zullen o.l.v. dirigent Yves Wuyts onder meer ook het fanfarissimo-werk ‘Sechene Bollaar’ van Paul Lovatt-Cooper uitvoeren.

Meer info op de website van de KMV De Leiezonen Desselgem.
Categorieën: Fanfarissimo

%d bloggers liken dit: