Om de 4 jaar vindt in het Nederlandse Kerkrade het Wereld Muziek Concours (wmc) plaats. Dit evenement wordt algemeen aanzien als het wereldkampioenschap (of zelfs de olympische spelen) van de blaasmuziek. Ook dit jaar werd KFO Volksopbeuring geselecteerd om deel te nemen aan deze prestigieuze wedstrijd in 3de divisie. Zo is het de vijfde opeenvolgende keer dat ons orkest deel mocht nemen aan het wmc. Onder leiding van dirigent Diederik De Roeck bracht KFO achtereenvolgens het inspeelwerk “Consolation” (Jan De Haan), plichtwerk “Rapid Cycling” (Jan Bosveld) en  keuzewerk “The Essence of Youth” (Stijn Roels). Na het optreden bleken niet enkel de muzikanten zelf zeer tevreden te zijn. De jury beloonde ons orkest met een score van 93,83% en gouden medaille met onderscheiding!
Hiermee kroont KFO Volksopbeuring zich in het categorie tot VICEWERELDKAMPIOEN!

Categorieën: Wedstrijden

%d bloggers liken dit: