Afdrukken

Info                                                                        English  

Gesticht op 1 november 1931, is het Koninklijk Fanfareorkest Volksopbeuring Massemen uitgegroeid tot één der meest vooraanstaande muziekverenigingen van Oost-Vlaanderen. Het orkest telt vandaag een 70-tal geschoolde muzikanten. Na dirigenten zoals o.a. Willy Dauwe, Guido Dhaene (+), Geert Baetens en Geert Steen staat het fanfareorkest vandaag onder de leiding van Dhr. Diederik De Roeck, een ambitieus beroepsmuzikant.

Het orkest repeteert op woensdag- of zaterdagavond in haar eigen muzieklokaalop het Massemse Dorpsplein. Deze muziektempel, waar iedereen zich goed voelt en vooruitstrevend gewerkt wordt, werd eigenhandig door de muzikanten gebouwd in 1994.

Volksopbeuring verzorgt elk jaar tal van kunstconcerten in opdracht en organiseert zelf vele evenementen. Een vaste highlight zijn de thema-concerten van het orkest tijdens het tweede weekend van november.

Volksopbeuring Massemen neemt regelmatig deel aan de provinciale-, nationale en internationale concertwedstrijden. In 1963 stelde de vereniging zich voor het eerst kandidaat in de graad van derde divisie en behaalde deze. Na een onafgebroken klassering in de Uitmuntendheidsafdeling sinds 1972 en zelfs de titel "Nationaal Fedekam Kampioen Uitmuntendheid" in 1998, promoveerde Volksopbeuring in 1999 naar de ERE afdeling op het provinciale fedekamtornooi. In 2000 én 2003 kroonde Volksopbeuring zich tot telkens tot respectievelijk Nationaal Fedekam en Nationaal Vlamo Kampioen in Ere divisie.
In 2008 promoveerde het orkest naar de SUPERIEURE afdeling en behaalde in 2010 de titel Nationaal VLAMO kampioen in SUPERIEURE afdeling. In 2012 en 2016 bevestigde het orkest telkens deze klassering.

Het orkest nam reeds 5 opeenvolgende keren deel aan het 4-jaarlijkse Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade. Deze wedstrijd wordt aanzien als het wereldkampioenschap van de blaasmuziek. KFO slaagde er in om telkens mooie resultaten neer te zetten (zie Palmares). In 2017 eindigde de fanfare tweedes in de 3de divisie met 93,83% en gouden medaille met onderscheiding. Hierdoor kan ze zichzelf vice-wereldkampioen in haar reeks noemen!

In het najaar van 1999 werd een eerste CD ‘Progression’ opgenomen. De titel 'Progression' verwijst naar de enorme vooruitgang die het fanfare-orkest realiseerde. ‘TRIAS’ is de tweede professioneel gerealiseerde CD van Volksopbeuring in 2006 naar aanleiding van het 75-jarig bestaan. Een project in samenwerking met Harmonie-ensemble Kreato uit Halle en fanfare De Leiezonen uit Desselgem. Meteen de aanleiding voor de titelkeuze ‘TRIAS’, wat staat voor drie-eenheid. Beide CD’s mogen gerust als een pareltjes van hoogstaande kwalitatieve fanfaremuziek bestempeld worden.

Sinds 2006 heeft Volksopbeuring ook een eigen jeugdwerking via het ‘Kopernootjes’-project. Jeugd wordt op een speelse wijze gestimuleerd om muziekschool te volgen en krijgt binnen de eigen vereniging reeds instrumentenles door professionele muzikanten-lesgevers.

De vereniging wordt gestuurd door een goed gestructureerd, ervaren en zeer dynamisch bestuursteam.
Sinds 1998 worden bijna alle evenementen via een projectorganisatie uitgewerkt.
Meer detailinfo kan u terug vinden in onze Jubileumboek ‘ALBAST’

Muzieklokaal:
Muzieklokaal Volksopbeuring
Dorpsplein 5a
9230 Massemen (Wetteren)
tel : +32 (0)471 65 45 26
(geen permanente aanwezigheid)
Secretariaat:
Bavo De Paepe
Prinsenhof 21
9230 Massemen
secretariaat@volksopbeuring.be
tel : +32 (0)472 22 92 61


KFO Volksopbeuring Massemen vierde in 2016 haar 85ste jubileum:Groepsfoto 85jaar klein 

Plan

  • Site laatst aangepast: zondag 15 oktober 2017, 21:35:29.
Joomla 2.5 Templates designed by Web Hosting Reviews